Go to main content.

Yritysten sosiaalinen vastuu

Mother and daughter playing in Autumn leaves

Alcon näkee maailman, jossa ihmisten silmien terveyteen vaikuttavat hoidettavissa olevat ja ehkäistävissä olevat sairaudet saavat tarvitsemansa huomion silloin, kun he sitä tarvitsevat, maantieteestä, sukupuolesta, iästä tai sosioekonomisesta asemasta riippumatta.

Miksi silmienhoito?

Silmiemme hoitaminen on olennainen osa terveyttä. Mutta liian usein silmämme eivät saa ansaitsemaansa huomiota. Monilla ihmisillä ei ole varaa saada tarvitsemaansa silmähoitoa, ja monissa paikoissa maailmassa laadukasta silmähoitoa ei ole edes saatavilla. Silmienhoidon puuttumisella on valtava vaikutus yksilöihin ja yhteiskuntaan, ja se aiheuttaa vuosittain yli 400 miljardin dollarin tuottavuuden menetyksen.1 Hyvä uutinen on, että näin ei tarvitse olla. Monet tuhoisat silmäsairaudet, kuten glaukooma, ovat hoidettavissa tai, kaihisokeuden tapauksessa, jopa ehkäistävissä. Kun silmäsairaudet jätetään hoitamatta, ne voivat johtaa suurempiin ongelmiin silmille ja yleiseen terveyteen.

Tarve

Laadukkaan silmäterveydenhuollon tarve on edelleen akuutti maailmanlaajuisesti. Meillä on välineet, joilla voimme vaikuttaa asiaan. Mutta ilman asiantuntijoita, kumppaneita ja ihmisiä, jotka ovat koulutettuja ja varustettuja vaikuttamaan asiaan, ihmisten silmät ja terveys kärsivät edelleen tarpeettomasti.

Ratkaisu

Tiedämme, että tarve on suurempi kuin mihin yksittäinen organisaatio pystyy vastaamaan. Ymmärrämme, että ongelma vaatii muutakin kuin lisää rahaa, tarvikkeita tai laitteita. Ainoa keino lisätä laadukkaan silmäterveyden saatavuutta ja saavutettavuutta on luoda itseään ylläpitäviä silmäterveyden ekosysteemejä.

 
Alcon Giving
Yrityksemme antaa tukea sadoille eri hyväntekeväisyysjärjestöille, joiden ohjelmat sopivat meidän Giving-tavoitteisiimme rahalahjoitusten, tuotteiden ja laitelahjoitusten sekä vapaaehtoistyön kautta.

Hyväntekeväisyysrahastot
Näkökyky on arvokas osa päivittäistä elämää jota tarvitsemme mm. ostoksilla, ruuanlaitossa tai pyöräillessämme. Se mahdollistaa eri tavoitteet joita asetamme itsellemme sekä helpottaa koulunkäyntiä, itsenäistä elämää ja elannon ansaitsemista. Silti monet voivat menettää näkönsä osittain tai kokonaan.
Sen vuoksi Alcon pyrkii laajentamaan pääsyä silmienhoitoon. Kumppaniemme kautta tuemme yli 90 maassa eri ohjelmia ja palveluita, joilla pyritään parantamaan tai palauttamaan näkökykyä. Lisäksi rahoitamme paikallisten yhteisöjen kehittämistä.
Jos haluat tiedustella maasi Alcon-lahjoitusohjelmista, ota meihin yhteyttä.
 

 
Hyväntekeväisyystuotteet ja -laitteet
Alcon lahjoittaa silmälääkkeitä ja -laitteita paikallisille silmänhoitoklinikoille ympäri maailman, jotka työllään pyrkivät parantamaan ja palauttamaan potilaiden näön. Lahjoituksemme auttavat parantamaan klinikoiden ylläpitoa, jotta ne voisivat tarjota pitkäaikaishoitoa yhä useammille. Lahjoitamme myös tuotteita ja laitteita lyhytaikaisia projekteja varten jotka tarjoavat silmätarkastuksia- ja leikkauksia sekä koulutusta paikallisille silmäalan ammattilaisille.
Lue lisää Alconin kriteereistä ja tuote- ja laitelahjoitusten hakemisesta:

Referenssit

  1. “The Lancet Global Health Commission on Global Eye Health: Vision Beyond 2020,” The Lancet Global Health Commission, Volume 9, Issue 4, E489-E551, April 01, 2021.